Bröllop och värme!
Jaha då va bröllopet avklarat :)
Dagen började med att Linda kom hit och gjorde uppsättningar på alla oss tjejer sen va de på med finklänningen och iväg till bröllopet, det var 30 grader varmt ute och vi låna en bil där luftkonditioneringen va trasig! de va ingen hitt kan jag säga!
Bröllopet va iaf i en liten kyrka utanför sthlm och sen va de fest på ett slott en liten bit därifrån! helt okej kväll, lite för strängt för min smak dock :P med alla regler och fina människor, men efter några glas vin vart de riktigt trevligt :) och maten var god :)
vid två tiden bar de av hemåt och sen var vi väl hemma runt halv 4!
Och den här dagen har jag tillbringat på stranden med kickis! riktigt skönt va de ;D
Shopping och krogrunda!
Puss på er
Storbakning!
Blåbärsmuffins:
7 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
4 ägg
2 1/2 dl mjölk
250 g smör (obs! riktigt smör, ej bakmargarin)
3 1/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
Ca 3 dl Blåbär + lite extra mjöl att pudra över dem
Florsocker att pudra ovanpå muffinsen
Sätt ugnen på 175°C. Jag använder 2st muffinsplåtar (som rymmer 6 st stora muffinsar) och placerar stora pappersformar i ”skålarna”. Vispa rumstempererat smör tillsammans med socker i en skål. Vispa ägg och mjölk i en annan skål. Blanda mjöl, salt, vaniljsocker och bakpulver i en tredje skål. Blanda ner äggblandningen med smörblandningen, rör om. Tillsätt mjöl blandningen och rör om alltsammans. Fördela smeten i formarna till ca 2/4 delar. Lägg blåbären på en stor tallrik och pudra dem med lite mjöl (mjölet förhindrar blåbären från att sjunka ner till botten under gräddningen). Fördela sedan önskad mängd blåbär ovanpå smeten och tryck försiktigt ner några stycken i smeten, men lämna några stycken kvar på toppen också. Man kan också hälla ner blåbären i smeten och försiktigt blanda, innan man häller upp i formarna. Men då får man lätt trasiga blåbär och därmed lite tråkigare färg på muffinsen. Grädda i ca 25-30 min eller tills en sticka känns torr.
Wienerbröd:
50 g jäst
2,5 dl mjölk
1 ägg
1 msk strösocker
1/3 tsk salt
ca 8 dl vetemjöl
250 - 300 g margarin
Fyllning:
smör
strösocker
hackad mandel eller nötter
vaniljkräm
Pensling:
ägg
Garnering:
sockerglasyr (florsocker + vatten)
Gör så här:
Smula sönder jästen i en bunke.
Häll kall mjölk över och rör om tills jästen lösts upp.
Blanda ner uppvispat ägg, strösocker, salt och till
sist vetemjöl. Spara ev lite mjöl till utbakningen.
Arbeta samman till en smidig deg.
Lägg degen i kylskåp så att den blir riktigt kall.
Låt även smöret blir riktigt kallt.
Kavla ut degen (enligt kursavsnittet: Wienerdeg).
Skär ut kvadratiska rutor med vass kniv.
Sätt en klick smör på mitten av rutan.
Strö över lite strösocker och mandel eller nötter.
Vik nu över varje flik till mitten och tryck till en
aning
Sätt en klick vaniljkräm i mitten.
Jäs wienerbröden svalt på plåt ca 1/2 - 1 timme.
Pensla med uppvispat ägg.
Grädda.
När kakorna är kalla glaserar man med socker-
glasyr.
Ugnstemperatur: ca 250 grader
Brownies:
- 100 g Hasselnötter
- 150 g smör
- 0,75 dl kakao
- 3 st ägg
- 3 dl socker
- 0,5 tsk bakpulver
- 2,5 dl vetemjöl
Garnering:
- 100 g mörk choklad
- ca 50-100 g valnötter
Gör så här:
Sätt på ugnen på 150°C. Ta fram en ugnsform ca 20x35 cm och smörj och bröa den eller klä den med bakplåtspapper. Har du en teflonform kan du ta den som den är utan att smörja och bröa.
Smält smöret i en kastrull och blanda ner kakaon och rör tills det blir en slät smet utan klumpar. Låt svalna.
Hacka nötterna. Använd gärna matberedare eller mixer. Annars kan man också använda en vass kniv.
Vispa ägg och socker till en ljus och pösig smet. Använd gärna elvisp som du kan fortsätta använda tills smeten är klar.
Vispa ner bakpulvret så det blir jämnt fördelat.
Vispa ner chokladblandningen. Vispa sist ner mjölet och nötterna.
Häll smeten i ugnsformen och grädda i nedre delen av ugnen i 150°C i 35 minuter.
Låt kakan svalna ca 5 minuter. Skär den i rutor med en kniv.
OBS! Tänk på att efter du vispat ner chokladblandningen så bör du göra resten ganska snabbt och in i ugnen direkt. Tänk på att efter du vispat ägg och socker så ska du inte vispa längre tid än tills du fått en jämn smet.
Garnering: Smält chokladen i mikron eller i vattenbad. Pensla choklad på browniesarna och lägg på en halv eller hel valnöt på varje brownie. Låt chokladen stelna.
Lägg rutorna i en plastburk med bakplåtspapper mellan lagren. De går bra att frysa.
Stressdag!
Jobb!
Skor
Norrköping + Nya jeans!
Tisdag kväll åkte jag först ner på stan och mötte upp Hilla som hade jobbat, vi gick och hyrde film och köpte grönsaker och dipp så åkte vi hem och kolla på film med Ida, Thomas, Jens och nån mer som jag tyvär inte kommer ihåg namnet på :) dom drog väl hem vid 3 tiden så då vart de bara att sova :)
Lördagen började vi med att göra oss iordning sen åkte vi ner på stan och mötte upp Thomas och sen Nelly, så gick vi och satte oss ute och fika och kolla in alla fulla studenter och snacka skit ett par timmar :) sen vart de en runda på stan och kolla in alla fina sommarkläder :) så drog vi till ica och köpte lite gott att äta sen åkte jag, Hilla, och Nelly hem till Hilla och kolla skräckfilm o gotta oss :) sen kom Adam och Dennis förbi så då åkte vi och Köpte glass, maränger, bananer grädde och chokladsås så åkte vi hem och slängde ihop marängsviss och och Kolla på the beach :)
Och idag kom Fredrik o hämta upp mej och Hilla så åkte vi ut till Maxi och köpte keps till Fredrik
Och så köpte jag dessa snygga jeans från Ginatricot, köpte ett svart och ett vitt par:)
Nu ska jag upp och Äta lax , Potatis och romsås med familjen :)
Puss påer!
Klädförvaring
Jobb
För övrigt är det student för alla 90or snart, känns sådär :/ aja man får skylla sej själv!
I morgon åker jag till Hilla i Norrköping, kommer hem onsdag eller torsdag!
Nu äta!
Kram